Webbnätverket

För sbk skånes webmastrar

NYHETER

Joomla 3.9.0

Är ett steg på vägen mot 4, denna sajt är uppdaterad till 3.9 och det gick smärfritt. Som alltid vid större uppdateringar kan det finnas något tilläggsprogram som är för gammalt. Innan uppdatering kolla att alla dina är uppdaterade före. Se till att ha en backup ifall något av tilläggena inte fungerar i den nya versionen. Då är det enkelt att gå tillbaka och leta fel. För att se vad som är nytt i 3.9 https://www.joomla.org/3/

Joomla 4 är på gång, vad som måste åtgärdas innan, ifall du inte redan gjort det är att se till att du har PHP 7.
4:an kommer att vara en större uppgradering så det kan vara vettigt och vänta innan man gör den på en sajt som är igång. 3:an kommer att vara stödd med uppdateringar en längre tid efter lanseringen av 4:an.

Glöm som vanligt inte vid alla uppdateringar att ta en säkerhetskopia innan, ifall något skulle hända! En billig försäkring.

Nätverket

Denna webbplats är till för i första hand SBK Skånedistriktets webmastrar men så klart har alla medlemmar rätt att använda den. Tanken bakom denna är att vara en plats för hjälp och idéer i arbetet med att sköta klubbens sajt.

Kom med idéer och tips för hur du har löst olika delar på din webbplats. Ställ frågor till andra hur de har löst problem.

En FAQ där kommer fortlöpande lösningar på frågor som är vanliga, oftast med en PDF som visar hur man gör. Kommer förhoppningsvis bli en källa att ösa ur så småningom.

I Forumet kan du ställa frågor som alla kan svara på, säkert finns det någon som har löst det tidigare. Även frågor runt innehåll, vad ska finnas på en bra SBK-sajt t ex.

Under länkar kommer vi efter hand lägga till bra webbplatser med gratistips, både för bilder programmering och hjälp.

 

Skicka in bra tips, med din hjälp kan detta bli en bra webbplats.

Claes

Sammankallande info/IT-gruppen

Besökare

Idag15
Igår22
I veckan122
Månad266
Total fr o m 2013-10-2646330

Dina data

  • Din IP-adress 3.85.214.125
  • Webbläsare Unknown
  • Version
  • System Unknown

Inloggade

1
Online

2020-07-09

Cookies tillåter oss att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av cookies Mer information